ΗΛΙΑΣ Β. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
16313
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16313,bridge-core-3.1.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.4.2,qode-theme-bridge,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
 

Ηλίας Β. Σπυρόπουλος, SENIOR ASSOCIATE

 

Ο Ηλίας Β. Σπυρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου από όπου έλαβε και το μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών του πάνω στο ποινικό δίκαιο και την ποινική δικονομία. Εν συνεχεία, εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή με αντικείμενο την ποινική αξιολόγηση του ιατρικού σφάλματος στο Πανεπιστήμιο Ludwig-Maximilian του Μονάχου.

 

Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και του Δικηγορικού Συλλόγου Μονάχου από το 2011.

 

Είναι συνεργάτης της εταιρίας «Οββαδίας Σ. Ναμίας – Εταιρεία Δικηγόρων» και έχει χειριστεί πολυάριθμες υποθέσεις οι οποίες αφορούν τα αδικήματα της απάτης, της απιστίας, την δωροδοκία, την νομιμοποίηση εσόδων, καθώς και ζητήματα έκδοσης και δικαστικής συνδρομής. Δημοσιεύει άρθρα σε νομικά περιοδικά.

 

Ο πλήρης κατάλογος των δημοσιεύσεων του είναι διαθέσιμος στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.namiaslaw.gr/dim-ilias-spiropoulos/

 

Μιλά Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά.

 

Email: ilias.spyropoulos@namiaslaw.gr

LinkedIn URL: https://www.linkedin.com/in/ilias-spyropoulos-550509201

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

  • Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή ΙΙ, Άρθρο 26 Ν. 3305/2005, Απόπειρα-Συμμετοχή-Συρροή-Συγκριτική επισκόπηση, σε: Παύλου/Σάμιος, Ειδικοί Ποινικοί Νόμοι, 8η Ενημέρωση, υπό έκδοση.
  • Διαγνωστική Πλάνη: Μια συμβολή στην προβληματική της διάκρισης της πράξης από την παράλειψη σε περιπτώσεις διαγνωστικού σφάλματος, καθώς και στον προσδιορισμό του καθήκοντος επιμελείας σε συνάφεια με την ιατρική διάγνωση, (Diagnostischer Irrtum: Ein Beitrag zur Problematik der Abgrenzung von Tun und Unterlassen beim ärztlichen Diagnosefehler sowie zur Bestimmung der strafrechtlichen Sorgfaltsanforderungen hinsichtlich der ärztlichen Diagnose), Διδακτορική διατριβή, υπό έκδοση.
  • Επισκόπηση του ελληνικού νομοθετικού πλαισίου για τις πράξεις δωροδοκίας και διαφθοράς, (Bribery & Corruption), (σε συνεργασία με τον Οββαδία Ναμία και το Βασίλειο Πετρόπουλο), 9η έκδοση (2022), Global Legal Insights (GLI), Global Legal Group, σελ. 89- 98.
  • Τάσεις και εξελίξεις στην Ελληνική νομοθεσία για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, (σε συνεργασία με τον Οββαδία Ναμία και το Βασίλειο Πετρόπουλο), Chambers & Partners, 2019, 2021 και 2022.
  • “Σημαντικές εξελίξεις στη νομοθεσία για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και των ελέγχων στην Ελλάδα”, Δημοσίευση στην έκδοση Anti-Corruption 2021, Global interview panel led by Miller & Chevalier Chartered, Lexology-Getting The Deal Through (2021), (σε συνεργασία με τον Οββαδία Ναμία και το Βασίλειο Πετρόπουλο), pages 85-101.
  • “Σημαντικές εξελίξεις στη νομοθεσία για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και των ελέγχων στην Ελλάδα”, Δημοσίευση στην έκδοση Anti-Corruption 2020, Global interview panel led by Miller & Chevalier Chartered, Lexology-Getting The Deal Through (2020), σελ. 109-123, (σε συνεργασία με τον Οββαδία Ναμία και το Βασίλειο Πετρόπουλο).
  • Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή Ι, Εισαγωγικές Παρατηρήσεις – Άρθρο 26 Ν. 3305/2005, σε: Παύλου/Σάμιος, Ειδικοί Ποινικοί Νόμοι, 7η Ενημέρωση, Σεπτέμβριος 2021.
  • Το εύρος του δικαιώματος δικαστικής ακρόασης του εκζητουμένου σε αντιπαραβολή προς την αρχή του τυπικού ελέγχου στο πλαίσιο του άρθρου 11 στοιχ. ζ’ περ. ι) Ν. 3251/2004 (Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης), Nova Criminalia, Τεύχος 13, Ιούλιος 2021
  • Σκέψεις για την αιτιότητα στο διά παραλείψεως τελούμενο έγκλημα και τον προστατευτικό σκοπό του κανόνα δικαίου με αφορμή μια περίπτωση ιατρικής αμέλειας (ΑΠ 472/2014), Ποινικά Χρονικά 2016, σελ. 496.