Βασίλειος Πετρόπουλος
15785
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15785,page-child,parent-pageid-15736,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
 

Βασίλειος Πετρόπουλος

 

Ο Βασίλειος Πετρόπουλος γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών από το 2003 και συνεργάτης της «ΟΒΒΑΔΙΑΣ Σ. ΝΑΜΙΑΣ – ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ» από το 2010.

 

Πραγματοποίησε τις σπουδές του στο Τμήμα Νομικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και εν συνεχεία εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο Ποινικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου στη Γερμανία και στο Ποινικό Δίκαιο της Κεφαλαιαγοράς στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης στην Ελβετία. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου, όπου και αναγορεύτηκε υφηγητής στους τομείς του Ποινικού Δικαίου, της Ποινικής Δικονομίας, του Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Ποινικού Δικαίου και του Οικονομικού Ποινικού Δικαίου. Υπήρξε επισκέπτης ερευνητής του Ινστιτούτου Διατομεακών Νομικών Ερευνών CEGLA της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Τελ Αβίβ κατά το 2010.

 

Από το 2010 ο Βασίλειος Πετρόπουλος είναι ειδικός επιστήμονας στο Τμήμα Νομικής (Ποινικό Τομέα) του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, όπου παραδίδει μαθήματα για τη νομοθεσία κατά της διαφθοράς σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Επίσης, από το 2015 είναι εντεταλμένος διδασκαλίας καθηκόντων λέκτορα στο Πανεπιστήμιο Νεάπολης Πάφου της Κύπρου.

 

Έχει δημοσιεύσει αρκετές μονογραφίες και πολυάριθμα άρθρα σε νομικά περιοδικά. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Ποινικού Δικαίου, καθώς και της συντακτικής επιτροπής της περιοδικής έκδοσης της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων Nova Criminalia. Συμμετέχει, επίσης, ως ομιλητής σε νομικά συνέδρια για το ποινικό δίκαιο και την ποινική διαδικασία. Ο πλήρης κατάλογος των δημοσιεύσεων και των διαλέξεων του είναι διαθέσιμος στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.namiaslaw.gr/dim-vasileios-petropoulos/

 

Μιλά αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά και εβραϊκά.

email: vasileios.petropoulos@namiaslaw.gr

LinkedIn UR:  https://www.linkedin.com/in/vasileios-petropoulos-b72a42137/